Anders Ström – en ung och mycket framgångsrik affärsman

Anders Ström är en svensk affärsman som för runt 20 år sedan bestämde sig för att bli en pionjär inom onlinespel. 1997 grundade han företaget Unibet, som börsnoterades 2004. Nu för tiden är det en del av Kindred, som har tretton spelsajter i sitt utbud och självklart är börsnoterat med ett börsvärde på 20 584 788 590 SEK (juli 2017). Det är ganska otroligt att tänka sig att en person i 25-års ålder lyckades skapa ett företag redan 1997, som fortfarande idag är en av de ledande aktörerna inom onlinespel.

Vem är Anders Ström?

Anders Ström är en ganska anonym affärsman i många kretsar, men han är en visionär som verkligen har lyckats. Redan när han var runt 10 år och började följa med sin pappa på trav försökte han komma på hur han kunde tjäna pengar på denna sport, då han inte själv hade pengar att spela för. När han fick sin första dator och efter han hade lärt sig att programmera, skapade Anders ett datorprogram där man matade in uppgifter om de olika hästarna och på det sättet fick fram statistik på dem och kunde ranka dem inför varje lopp. På Solvalla sålde han sedan rankningen till intressenter. Detta var början på hans affärssinne. Med tiden utvecklade han tjänsten och under sina studier vid högskolan i Karlstad grundande han företaget Travtjänst. Inte nog med att han sålde travsystem till andra, utan han lyckades även bli ensam vinnare på V75 2004 med en vinst värd 32 miljoner kronor och 2006 drog han in ytterligare 11 miljoner kronor. 1997 sålde han Travtjänst för att sedan gå vidare med nya projekt, som till slut blev Unibet.

Trav är fortfarande en viktig del av Anders liv och han är ägare eller delägare till ett flertal travhästar, både tävlingshästar och hästar till uppfödning.

Man måste följa med i utvecklingen

Redan sedan tidigt i sin karriär insåg Anders Ström att man måste följa med i utvecklingen för att kunna hänga kvar i konkurrensen. Idén till Unibet kom då han var i England och såg alla bookmakers där man kunde spela på de olika matcherna i Wimbledon. Han gick runt och jämförde olika odds och insåg att detta borde kunna fungera även på internet. Detta var starten av Unibet. I denna anda har det fortsatt för den svenska affärsmannen. Från att tidigare endast hålla på med betting online började Unibet även så småningom erbjuda casino till sina spelare, när den här marknaden börja växa.

Hålla koll på sina konkurrenter

Anders Ström hade inte lyckats bygga upp sin förmögenhet på 1,4 miljarder kronor utan att hela tiden hålla ögonen öppna och se vad konkurrenterna höll på med.